Webinaareja yhteisöistä kiinnostuneille

Oletko kiinnostunut yhteisöllisestä elämäntavasta, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Tai oletko ehtinyt perehtyä aiheeseen jo melko paljon itseksesi, mutta kaipaisit mahdollisuutta keskustella ajatuksistasi ja verkostoitua muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa? Vai oletko kenties yhteisöasumisen konkari ja haluat tarkistaa, mitä kummaa keltanokat yhteisöistä oikein höpisevät?

Kuvan tekijänoikeudet: Pexels / Helena Lopes

Mikäli vastauksesi johonkin ylläolevaan kysymykseen on "KYLLÄ", mahtavaa! Sinulla on nimittäin nyt mahdollisuus osallistua maksuttomaan yhteisöllisyyttä käsittelevään webinaarisarjaan! Webinaareissa käydään läpi erilaisia yhteisöihin liittyviä teemoja, kuten esimerkiksi verkostoitumista, arvojen ja visioiden kartoittamista, käytännön työkaluja yhteisön alkutaipaleelle, erilaisia omistusmalleja sekä omavaraisuutta.


Webinaarien tarkoituksena on toimia rentona verkostoitumismahdollisuutena ja vertaisoppimisen alustana kaikille yhteisöistä kiinnostuneille. Ei ole väliä oletko vasta yhteisötaipaleesi alkuvaiheessa vaiko kokenut yhteisöjen perustaja. Webinaarin järjestäjä on itsekin sekä jakamassa oppimaansa muille että oppimassa uutta!


Koska webinaarien on tarkoitus olla vuorovaikutteisia, osallistujamäärä on rajattu 12 osallistujaan/webinaarisarja. Ilmoittautuminen alkaa elokuussa 2021 ja ensimmäinen neljän webinaarin kokonaisuus järjestetään syyskuussa. Webinaarit pidetään etäyhteydellä torstaisin 2.-23.9. klo 17.00. Yksi webinaarikerta kestää noin 1-1,5 tuntia osallistujien aktiivisuudesta riippuen.


Webinaarisarjaan osallistuville on myös oma suljettu Telegram-kanava rentoa keskustelua ja ajatustenvaihtoa varten. Lisäksi webinaarisarjaan osallistuvat voivat yhdessä järjestää vierailun Citymaalaisten Pertunmaan asumiskokeiluun Kuorttiin, jossa on yhteisöistä kiinnostuneille avointen ovien vierailupäivät lauantaisin 21.8.-25.9.2021 klo 13-15. Tämä on oiva mahdollisuus tutustua Citymaalaisten projektiin sekä tavata muita yhteisöistä kiinnostuneita kasvotusten.


Oispa Maalla -yhteisöwebinaarisarja, syyskuu 2021:

2.9. Verkostoituminen, arvot ja visio

9.9. Yhteisön ensiaskelia - ideoista käytäntöön. Vierailevina puhujina Sari ja Timo Kalliokoski

16.9. Erilaiset omistusmallit. Vierailevana puhujana Johanna Kerovuori

23.9. Omavaraisuus. Vierailevana puhujana Ira Hellstén


Syyskuun webinaarisarjan osallistujamäärä on nyt täynnä, kiitos ilmoittautuneille! Mikäli et mahtunut tällä kerralla mukaan, ei hätää, lisää webinaareja ja muuta tukea yhteisöihin liittyen on luvassa jatkossakin!


Huom! Webinaarien järjestäjä ei edusta mitään organisaatiota, järjestöä, tai yhdistystä, vaan järjestää webinaarit itsenäisenä toimijana.


Lämpimästi tervetuloa oppimaan uutta ja jakamaan ajatuksia muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa! Nähdään syyskuussa!

Kommentit

  1. Minulla on pitkään kytenyt mielessä ajatus siitä, etteivätkö yksinäisyyttä kokevat, hyväkuntoiset seniorit voisi muuttaa esim. samaan rivitaloon. Halpoja kohteita löytyy varmaankin paljon hyvien kulkuyhteyksien varrelta maaseututaajamista ja kaupunkien liepeiltä.

    Tontin pitäisi olla niin iso, että sen läheisydessä voisi harrastaa puutarhanviljelyä ja että olisi hyvät ulkoilumahdollisuudet.

    Rakennuksessa voisi olla yhteisiä tiloja mm. kerhohuone ja yhteiskeittiö.

    Kuitenkin yhteisöllisyys perustuisi täysin vapaaehtoisuuteen, mutta asukkaita valittaessa kartoitettaisiin halukkaiden esim. " elämäntapojen, arvojen ja riittävän sosiaalisuuden" yhteensopivuus.

    Asukkaat voisivat järjestää mm. harrastustoimintaa yhdessä, kustantaa yhteisen "kotitalkkarin/yleimiesjantueen" ja sairaanhoito-/terveyspalveluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi!

      Kyllä, olen täysin samaa mieltä siitä, että yhteisössä asuminen toisi varmasti monelle iloa ja lisäpuhtia! "Mummo- tai ukkikommuuneja" voisi perustaa esimerkiksi rivitaloihin, omakotitaloihin tai kaupunkien kerrostaloalueillekin. Joitakin avauksia onkin jo tehty, mutta olisi varmasti tilaa ja kiinnostusta myös uusille yhteisöille! Suomi on täynnä tähän tarkoitukseen sopivia kiinteistöjä. Etenkin maaseututaajamissa, kuitenkin kohtuullisen matkan päässä kaupungin palveluista.

      Yksi haaste yhteisön perustamisen alkutaipaleella on muiden samasta jutusta innostuneiden kanssa verkostoituminen. Samanhenkisiä ihmisiä voi yrittää etsiä esimerkiksi jo olemassa olevista Facebook-ryhmistä, tai tätä tarkoitusta varten voi perustaa myös oman ryhmän, jossa avaa visionsa auki. Yksi hyödyllinen Facebook-ryhmä on esimerkiksi Yhteisöasuminen - kommuunit koolle: https://www.facebook.com/groups/95177778914.

      Tässä vielä muutamia artikkeleja aiheeseen liittyen lisäinspiraatioksi:
      - Meillä kotona (Vantaa): https://www.meillakotona.fi/artikkelit/ystavykset-muuttivat-kuusikymppisina-kimppakamppaan
      - Meillä kotona (Karjalohja): https://www.meillakotona.fi/artikkelit/karjalohjan-mummonmokkikyla
      - Kotiliesi (Outokumpu, Helsinki): https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/ilmiot/suuret-ikaluokat-halua-vanheta-palvelutalossa-marissa-vaipoissa/
      - Johanna Kerovuoren blogi (Helsinki): https://yhteisoasuminen.fi/onnellista-loppuelamaa/

      Ystävällisin terveisin
      Vilma / Oispa Maalla

      Poista
  2. Miten voi ilmoittautua mukaan tuohon webinaareihin yhteisön perustamiseksi? Olen perustamassa ekoyhteisöä, mutten löydä ihmisiä jotka tulevat mukaan. Ja etsin myös paikkaa etelä-.suomesta. Tässä on yhteystietoni: kristallikeskus9@gmail.com ja voitte käydä lukemassa nettisivujani: kristallikeskus.munblogi.com
    Mira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mira!

      Kiitos viestistäsi. Syyskuun webinaarisarjan osallistujamäärä on täynnä, mutta lisää webinaareja on luvassa, seuraava järjestetään viimeistään talvella. Webinaareihin osallistutaan Google Forms -lomakkeella, jonka linkki näkyy tässä blogipostauksessa, kun ilmoittautuminen on auki.

      Tuossa edellisessä kommentissani listasin muutamia someryhmiä, josta voisi löytyä lisää ihmisiä mukaan projektiisi.


      Ystävällisin terveisin
      Vilma / Oispa Maalla

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutkittua tietoa yhteisöistä ja yhteisöasumisesta

Yhteisön ensiaskelia

Työläs mutta tärkeä rakenne